Uydu Servisi

Uydu TV Kanalları


Televizyon en yaygın eğlence kaynağı haline geldi. Uydu TV kanalları, televizyon programlarını uydu aracılığıyla dünyanın farklı bölgelerine yayınlayan kanallardır. Uydu TV kanalları bu alana yeni bir boyut kazandırmıştır.

 Uydu TV kanalları, uyduların yardımıyla çalıştırılan TV kanallarını ifade eder. Ülkemizde farklıuydu TV kanalları, toplumumuzu etkileyen farklı türde programlar yayınlamaktadır. 

Bu kanalların yardımıyla tüm dünyanın programlarının keyfini çıkarabiliriz. Tüm kanalların programları faydalı değildir.

 Discovery, National Geography, Animal Planet, ESPN vb. kanallarda birçok bilgilendirici ve eğitici program yayınlanmaktadır.


Uydu yayıncılığı televizyona yeni boyutlar ekledi.

Günümüzde çok sayıda uydu kanalı, çeşitli ilgi alanlarına sahip çok çeşitli programları yayınlamaktadır.

 Şarkılar, sporlar, müzikler, filmler, dramalar, haberler gibi birçok etkinlik ve programı bu kanallar üzerinden izleyebiliyoruz. 

Bizi dünya hakkında daha yeni bilgi ve fikirlerle tanıştırırlar. Bu kanallar yurt içi ve yurt dışından sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel ve dini haberleri iletmektedir.

 Dolayısıyla uydu kanallarının toplumdaki rolü çok önemlidir. Ancak uydu TV kanalları hatasız değildir. Farklı türde müstehcen programları yayınlayan bazı kanallar vardır. Bu tür kanallar kültürel saldırıya ve ahlaki bozulmaya neden olur. 

Zevkleri ve yaşam biçimleri bazı uydu kanallarından büyük ölçüde etkileniyor ve giderek kontrolsüzleşiyorlar. Bazı uydu TV programlarının yıkıcı olduğu doğrudur. Bazı kanallar, bir gence çok zarar veren yetişkin filmleri yayınlar; bundan kötü bir etki yaparlar. Zararlı olan programlardan kaçınılmalıdır.

Yani uydu TV kanallarının yapıcı programlarından keyif alınmalı. Bazı yabancı kanallar, aile komploları ve zararlı değerlerle dolu dizi diziler yayınlıyor. Bunlara bağımlı olarak kendi kültürümüzü unutuyoruz.


Kendi kültürümüzü ve mirasımızı temsil eden kanalları ve programları seçmeliyiz.

Kendi kültür programlarımız ve unsurlarımız sık sık görülmeli ve beğenilmelidir. 

Bu şekilde milli kültürümüzü ve mirasımızı besleyebiliriz. Uydu TV kanalları yapıcı roller oynamalıdır. Ayrıca uydu TV kanallarının kötülüğünü minimum sınırda tutmasından en iyi şekilde nasıl yararlanacağımızı da bulmamız gerekiyor. 

Bunun için otoritenin gözünü dört açması gerekir ki standart ve şık programlar üretilsin. Yine, kaba kanallara mevcut erişim kısıtlanmalıdır. Aksi takdirde ahlaki bozulmalar yaşanacak ve toplumsal istikrar bozulacaktır.


Biz ekip olarak ilk defa bir uydu sistemi kurmak isterseniz sizlere sıfırdan uydu kurulumunuzu yapıyoruz ve  var olan uydu sistemlerinizi onarımı yapıyor, kanallarınızı düzenliyoruz. uydu ile alakalı bütün sorunlarınızın çözümü bizde.